Wednesday 4 July 2007

Ah Şu Regional Settings ... Weblogic'i Bile Başlatmıyor :)

Kimimizin çokça karşılaştığı ve çözümünü çok iyi bildiği, kimimizin ise karşılaştıktan sonra kara kara çözüm düşündüğü genel bir hata oluşur weblogic'i yeni kurmaya çalıştığımızda.

The WebLogic Server did not start up properly.Exception raised:'weblogic.management.configuration.ConfigurationException: Exceptionthrown in operation getMBeansFromURL - with nested exception:[javax.management.ServiceNotFoundException: Problems while parsing URLfile:/bla blabla/load.mlet]'

Eğer ayarlarınızdan eminseniz ve config.xml'inize güveniyorsanız çözüm önerimi hemen söyleyeyim. Regional Settings... Control Panel'den Regional And Language Options'ı seçip Standards and Formats'taki dili English (United States)'e, ve Advanced altındaki Language for non-Unicode programs'taki dili yine English (United States)'e değiştirip bilgisayara bir restart atarsanız server'ınız başlayacaktır.

Hala sorun devam ediyorsa, weblogic server'ınız Türkçe ayarlarla install edilmiş olabilir. Bu durumda startWLS.cmd'ye ya da startWeblogic.cmd'ye şu satırı eklemeniz gerekecektir.

-Duser.language=en -Duser.region=US

Gerisi kısmet :)

3 comments:

. said...

Cause:
This error results when Turkish regional settings are implemented but are not supported within the product language pack.
[Kaynak:http://www-1.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21237320]

İlginç olanı sorun sadece Türkçe'de...Neden acaba?...

Ali Kemal

Gokmen said...

Netbeans'in kurulumunda da aynı şekilde çözümü olan ve aynı nedenlere dayandığını düşündüğüm sorun.

Ali'den kopyalıyorum :)

İlginç olanı sorun sadece Türkçe'de...Neden acaba?...

Mazhar Bilen said...

Weblogic 8.1'i kurduktan sonra aynı hata ile karşılaştım. Yaklaşık bir günlük aramadan sonra Mahir'in çözümüyle sorunu hallettim. Sorunla ilgili nette çok fazla bilgi yok.

"Regional Settings" Türkçe iken niçin kullanamıyoruz?